Jag erbjuder Holistiskt stöd, Utbildning och Transformerande sessioner för en helomfattande Harmonisk Graviditet-, Förlossning och Postpartum!


🌿Privat Profylaxkurs i Föda Utan RĂ€dsla

Jag Àr utbildad profylaxinstruktör av Susanna Heli, författaren & grundaren till Föda Utan RÀdsla. Det Àr en grundlÀggande klass som ger er kunskap i hur ni med hjÀlp av de kraftfulla verktygen andning, avspÀnning, rösten och tankens kraft kan fÄ en trygg förlossning tillsammans. Profylax kursen hjÀlper er att förstÄ hur ni tillsammans kan hantera vÀrkarna sÄ att ni fÄr en stÀrkande och positiv förlossningsupplevelse. Klassen blandar teori, praktik och olika övningar. Mycket fokus ligger pÄ att stÀrka stödpersonen i sin förmÄga att ge dig bra stöd.
IngÄr: HÀfte med information samt Bonusmaterial för att trÀna vidare hemma. Jag bjuder pÄ Kaffe/Te och frukt vid trÀff pÄ Doulakontoret.
Köp till boken Föda Utan RÀdsla för endast 150:-

Tid: 3 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms 
PĂ„ Doulakontoret i JĂ€rna: 1290:- Inkl moms


🌿 Förlossningsförberedande möte – LĂ„t oss skapa trygghet tillsammans

En trÀff dÀr ni som gravid och stödperson fÄr ett personligt möte dÀr vi diskuterar Àmnen efter era unika behov. Exempelvis: Hur ser er drömförlossning ut och hur kan ni skapa de bÀsta förutsÀttningarna för att nÄ dit? Vad Àr era rÀdslor och hur kan ni ta er förbi dem pÄ bÀsta sÀtt? Jag berÀttar om oxytocinets ytterst viktiga roll samt förlossningens uppbyggnad frÄn latens-fasens start till efterbördsskedet. Ni fÄr samtidigt info om vad som Àr bÀst att göra i de olika faserna samt hur ni vet vart i förloppet ni Àr.
Era önskemÄl styr. Beroende pÄ om ni har behov av att prata om smÀrtlindringsmetoder, sjukhusets rutiner, hur ska man göra för att inte spricka? fÄ tips och en mall för att skriva ditt förlossningsbrev eller nÄgonting helt annat sÄ leder jag informationen dit ni önskar. Vi pratar Àven om stÀllningar att föda i. Jag hjÀlper dig att utforma en plan för att du ska kÀnna dig sÄ trygg som möjligt.
IngÄr: HÀfte med information. Jag bjuder pÄ Kaffe/Te och frukt vid trÀff pÄ Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1390:- Inkl moms 
PĂ„ Doulakontoret i JĂ€rna: 1090:- Inkl moms


🌿 Privat Omfattande klass i Aktiv Baby (Spinning Babies)

Jag Àr utbildad Aktiv Baby instruktör och har Àven gÄtt kurs i Spinning Babies, dÀr konceptet Aktiv Baby kommer ifrÄn. Jag anvÀnder mig mycket av detta koncept i mitt arbete som Doula och har mÄnga gÄnger bevittnat goda resultat. Att du som förÀlder fÄr kunskap i konceptet, övningarna och ha tillgÄng till en instruktör ger dig en god grund för att du ska mÄ bÀttre i kroppen under graviditeten samtidigt som det höjer dina förutsÀttningar för att fÄ en mer komplikationsfri och snabbare förlossning. Med de rÀtta övningarna kan förlossningen kÀnnas mindre smÀrtsam och risken för kejsarsnitt, sugklocka och andra medicinska ingrepp kan minskas.
Konceptet: Man vet att bebisens position i livmodern inte Àr en slump, utan ett aktivt val. Bebisen lÀgger sig dÀr hen har mest plats att röra sig pÄ. Inom Aktiv Baby arbetar vi med att skapa balans mellan livmoder, bÀcken, muskler och ligament. Detta görs genom att den gravida gör nÄgra enkla men mycket effektiva övningar. Detta skapar plats sÄ att bebisen lÀgger sig i positioner som Àr optimala pÄ lÄng sikt, bÄde för bebis och för mamma.
Bonus –  FĂ„ tillgĂ„ng till 2 stycken online gravidyoga klasser. Rise & Shine & Rest & Restore.
IngÄr: HÀfte med information och bilder pÄ övningarna. Ett trÀningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten dÀr jag Àr ditt personliga Aktiv Baby stöd.
Jag bjuder pÄ Kaffe/Te och frukt vid trÀff pÄ Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms  
PĂ„ Doulakontoret i JĂ€rna: 1290:- Inkl moms


🌿 Aktiv Baby klass Specifikt för Graviditets besvĂ€r

Är du gravid med Foglossning, RyggsmĂ€rtor, BĂ€ckensmĂ€rtor eller SmĂ€rtor under revbenen? DĂ„ passar denna klass dig extra bra. Även om du har smĂ€rtsamma sammandragningar, problem med inkontinens, förstoppning eller smĂ€rtor i underlivet gynnas du av kunskapen som denna klass kommer att ge dig. Med hjĂ€lp av anatomisk kunskap och enkla övningar som ger kroppen balans, minskas mĂ„nga graviditets relaterade problem eftersom att ligament stretchas, utrymme skapas och bebisen kan dĂ€rmed lĂ€gga sig i en mer optimal position. Med Aktiv Baby kan mĂ„nga av dessa problem försvinna helt, medan andra problem kan lindras betydligt.
Bonus –  FĂ„ tillgĂ„ng till 2 stycken online gravidyoga klasser. Rise & Shine & Rest & Restore.
IngÄr: HÀfte med information och bilder pÄ övningarna. Ett trÀningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten dÀr jag Àr ditt personliga Aktiv Baby stöd.
Jag bjuder pÄ Kaffe/Te och frukt vid trÀff pÄ Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms 
PĂ„ Doulakontoret i JĂ€rna: 1290:- Inkl moms

🌿 Aktiv Baby klass Specifikt för “Naturligt VĂ€ndningsförsök”

Har du gĂ„tt in i tredje trimestern och din baby fortfarande inte har vĂ€nt sig med huvud nedĂ„t? Ingen fara, jag kan hjĂ€lpa dig! Det gĂ„r att föda ett barn som ligger i sĂ€te, men om bebis kan hitta sin vĂ€g att lĂ€gga sig nedĂ„t sĂ„ Ă€r det att föredra. Bebisar som ligger i tvĂ€rlĂ€ge kan inte födas vaginalt. De flesta bebisar som ligger i sĂ€te eller tvĂ€rlĂ€ge vĂ€nder sig sjĂ€lva med huvudet nerĂ„t, med hjĂ€lp av att övningar frĂ„n Aktiv Baby görs enligt ett schema i en speciell ordning. Om kroppen inte Ă€r i balans eller om det Ă€r extra trĂ„ngt om plats sĂ„ lĂ€gger sig bebisen i sĂ€te eller i andra positioner som inte Ă€r optimala. DĂ„ Ă€r det inte ovanligt att gravida kan fĂ„ problem med smĂ€rtor i exempelvis revbenen eller halsbrĂ€nna. Risken för medicinska vĂ€ndningsförsök och planerade kejsarsnitt ökar. Det medicinska vĂ€ndningsförsöket Ă€r invasivt för mamma och bebis. Modern ges ett lĂ€kemedel som heter bricanyl. Endast hĂ€lften av alla vĂ€ndningsförsök Ă€r lyckade. Det finns alltid en risk för att bebis ska reagera dĂ„ligt pĂ„ ingreppet, dĂ€rför Ă€r personalen alltid redo för att det kan komma att bli ett akut kejsarsnitt. Om vĂ€ndningsförsöket lyckas sĂ„ finns fortfarande risken att bebis vĂ€nder sig sjĂ€lv tillbaka igen eftersom att man inte löst problemet med utrymme och balans i bĂ€ckenet. I denna klass fĂ„r du kunskap i hur ni med mjuka och enkla sĂ€tt, helt ofarligt kan guida bebis till rĂ€tt position. Av alla kejsarsnitt som görs i Sverige Ă€r den största orsaken att  barnet inte ligger med huvudet nedĂ„t. Det tycker jag Ă€r skrĂ€mmande.
Bonus –  FĂ„ tillgĂ„ng till 2 stycken online gravidyoga klasser. Rise & Shine & Rest & Restore.
IngÄr: HÀfte med information och bilder pÄ övningarna. Ett trÀningsschema utformas för dig. Fortsatt sms/mailkontakt under graviditeten dÀr jag Àr ditt personliga Aktiv Baby stöd.
Jag bjuder pÄ Kaffe/Te och frukt vid trÀff pÄ Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1590:- Inkl moms 
PĂ„ Doulakontoret i JĂ€rna: 1290:- Inkl moms


🌿 Kurs i “Naturlig” IgĂ„ngsĂ€ttning

Jag tror starkt pĂ„ att kroppen vet exakt nĂ€r hon ska starta förlossningsarbetet. FĂ€rre Ă€n 5% föder pĂ„ det sĂ„ kallade “berĂ€knade datumet”. Den intelligenta kraften som vet precis hur hon skapar ett barn, vet samtidigt hur hon ska fĂ„ ut barnet. En del kvinnokroppar behöver lĂ€ngre tid pĂ„ sig helt enkelt. Det Ă€r en intelligens som vi inte helt kan förstĂ„ oss pĂ„. Jag har full förstĂ„else för och minns sjĂ€lv att de sista dagarna och veckorna kan vara extremt tunga. Men om du kan sĂ„ Ă€r mitt rĂ„d att stĂ„ ut, bara lite till trots att du gĂ„tt â€œĂ¶ver tiden”. För barnet kommer nĂ€r hen Ă€r redo! Boka in en massage eller session hos mig medan du vĂ€ntar! Jag anser egentligen att det inte finns nĂ„got som heter naturlig igĂ„ngsĂ€ttning eftersom att oavsett metod sĂ„ triggar man kroppen att starta innan den Ă€r redo. Dock finns det naturliga metoder och knep att ta till för att minska sina odds för att behöva utsĂ€tta sin kropp för riskfyllda medicinska metoder. Samtidigt finns det flertal anledningar till att man kan vilja och behöva fĂ„ ut barnet innan det startar spontant. Om du blir hotad/uppmanad av sjukhuset att sĂ€ttas igĂ„ng pga överburenhet, minskad fostertillvĂ€xt, vattenavgĂ„ng utan vĂ€rkar, tvillinggraviditet, havandeskapsförgiftning eller om du av andra anledningar har behov av att fĂ„ igĂ„ng förlossningen sĂ„ Ă€r denna klass för Dig. Intressant fakta Ă€r att efter kejsarsnitt som görs pga att bebis inte ligger med huvudet nedĂ„t, sĂ„ Ă€r Misslyckade igĂ„ngsĂ€ttningar tyvĂ€rr den största orsaken till kejsarsnitt. 17% av alla kejsarsnitt som görs Ă€r av denna anledning, det tycker jag Ă€r vĂ€ldigt mycket. Av förstagĂ„ngs föderskor som rĂ„kar ut för akut kejsarsnitt utgör misslyckad induktion 34% av fallen!  Jag vill att du ska fĂ„ all nödvĂ€ndig kunskap för att kunna ta ett informerat beslut. Jag kommer inte lĂ€gga in egna vĂ€rderingar ifall din anledning Ă€r att du utan medicinska skĂ€l kĂ€nner att du Ă€r klar med att vara gravid. Det Ă€r helt och hĂ„llet din kropp och ditt val, det stöttar jag! I denna klass fĂ„r du all information du behöver angĂ„ende att sĂ€tta igĂ„ng en förlossning sjĂ€lv. Vilka metoder och knep man kan ta till, varav en del Ă€r mjuka & andra Ă€r tuffare. Det Ă€r viktigt att inte ta till metoder utan att kroppen Ă€r redo. Vi gĂ„r igenom sĂ€kerhet och kontraindikationer, nĂ€r det Ă€r viktigt att kontakta sjukvĂ„rden m.m. Jag berĂ€ttar ocksĂ„ om vilka medicinska metoder som anvĂ€nds pĂ„ sjukhusen.
Jag visar övningar och svarar pÄ dina frÄgor.
IngÄr: HÀfte med information. Jag bjuder pÄ vÀrmande Hallonbladste som jag skördat i min egen trÀdgÄrd vid trÀff pÄ Doulakontoret.

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1390:- Inkl moms  PĂ„ Doulakontoret i JĂ€rna eller Zoom: 1090:- Inkl moms


🌿 3e Trimestern – Förberedelse & Behandling

Ditt liv ska förÀndras dÄ du snart blir mamma till en ny liten person! Unna dig och din gravida kropp den vördnad du förtjÀnar. Du fÄr en avslappnande Akupressurbehandling (VÀrde 595 kr/ 295 kr). Vi landar i kroppen tillsammans. Jag bjuder pÄ vÀrmande Hallonbladste som jag skördat i min egen trÀdgÄrd. Vi samtalar. Jag delar med mig av mina bÀsta tips för en mjuk övergÄng till den fjÀrde trimestern. Vi skapar tillsammans en bild & förberedelseplan för postpartum tiden. Jag tipsar om mina favoritrecept och örter. Mantran & lugn musik spelas. Du blir omhÀndertagen och lyssnad till. Jag smörjer in dig i olja och du fÄr en kort men hÀrlig gravidmassage ca 20 min (VÀrde 300 kr/ 150 kr kr). Vi connectar med livmoder och med ditt barn.
GÄva: Du fÄr en present av mig (VÀrde ca 200 kr)

Tid: 2 Timmar
Hemma hos dig: 1390:- Inkl moms 
PĂ„ Doulakontoret i JĂ€rna: 1090:- Inkl moms


HÄR finns HELA listan av ALLA de TjĂ€nster Jacqui Erbjuder