Som Din Doula är jag där helt för din skull, det är du som är i fokus och det är du som bestämmer. Min enda uppgift under förlossningen är att finnas till för dig, att hjälpa dig att fokusera, ta dig förbi värkar, samt att vara där i annat du vill att jag ska hjälpa dig med. Jag är även stöd för eventuell partner. Upplägget av ett doula uppdrag kan se olika ut beroende på hur Doulan föredrar att arbeta. Nedan listar jag hur ett typiskt uppdrag för mig är utformat.

Jag strävar efter ett så personligt upplägg som möjligt. Det innebär
att vi tillsammans kan utforma en plan som passar just dig och din familj.


Vår första träff är kostnadsfri och vi ses för att få en känsla av varandra. Personkemin är grundläggande från båda hållen. Det är viktigt att du trivs med mig som person för att du ska känna dig trygg när du anlitar mig som doula. Vi bestämmer ingenting här utan jag vill ge dig tid att tänka igenom ditt beslut. Vi hörs efter någon dag för att stämma av. Om du bestämt dig för att påbörja ett samarbete bokar vi in ett första förberedande samtal.

De två förberedelsesamtalen sker på en lugn plats, med fördel i Doulastudion i Järna eller hemma hos dig. Om du har en förlossningspartner är denne gärna med. Vi lär känna varandra bättre. Du får berätta om dina förväntningar och önskemål kring din förlossning. Vi pratar även om ställningar att föda i, förlossningsbrev, smärtlindring, eventuella rädslor etc. Vi går igenom mer ingående om tekniker du kan använda för att lättare ta dig igenom värkarna och smärtan. Vi utformar helt enkelt en plan för att du ska känna dig så trygg som möjligt. Dessa träffar brukar vara mellan två till tre timmar. Vi håller sedan telefonkontakt fram till att förlossningen startar.

Förlossningen kan starta på många olika vis, därför är det viktigt att vi håller en nära kontakt. Jag är gärna med och stöttar via telefon innan du känner att det är dags för mig att ta mig till dig. Vi bestämmer utifrån din upplevelse ifall jag ska komma till ditt hem, eller om vi ska mötas på förlossningsavdelningen. På plats stöttar jag dig i avslappning och gör vad du behöver och ber mig om för att skapa en så trygg och positiv upplevelse som möjligt för dig. Om du har en partner vid din sida, hjälps vi åt med detta och jag finns också som ett extra stöd för partnern. Jag stannar hos dig tills efter barnet är fött.

Eftersamtal ges tillfälle för drygt en vecka efter förlossningen. Vi pratar om hur du/ni upplevde förlossningen och hur ni mår. Jag hjälper till med att fylla i luckor och har med lite tids-anteckningar att visa. Jag svarar på eventuella frågor och funderingar. Har jag fotograferat något med min egen kamera så tar jag med bilderna.

Nedan hittar du prislista för:
Förlossnings doula, sista minuten doula samt postpartum doula.


Doula: Förlossningspaket

 • Kostnadsfritt känna in möte.
 • 2 möten under graviditeten: Samtal om dina behov och önskningar.
 • 20 dagar jourtid dygnet runt.
 • Obegränsad telefon- och e-mail kontakt.
 • Jag kommer till dig i hemmet eller på sjukhuset när förlossningen har satt igång.
 • Stöd och närvaro under hela förlossningen.
 • Dokumentation av en del tider och händelser under förlossningens gång.
 • 1 uppföljande träff: Samtal om förlossningsupplevelsen.
 • Milersättning, p-avgifter och tullavgifter.

Dessutom:

 • 900 kr rabatt om du (och din partner) är ensamförälder, arbetslös eller sjukskriven.
 • Du får 50% rabatt på inkapsling av moderkaka.
 • Du får 20% rabatt på hyra av förlossningspool av mig.
 • Du får 20% rabatt på min postpartum doula tjänst.
 • Möjlighet att räntefritt dela upp din betalning.
 • Alla priser är inklusive moms.
 • Avvikelser kan förekomma.Doula: Sista minuten

För dig som sent beslutar att ha med en doula, kanske till och med när värkarbetet redan satt igång. Det kan finnas många anledningar till varför du valt att vänta; kanske du inte ens visste vad en doula är. Oavsett anledning så hoppas jag kunna hjälpa och stötta dig till en positiv förlossningsupplevelse. Du kan även kontakta mig om din ordinarie doula/partner får oväntat förhinder att delta när din förlossning startar. Vid mycket kort varsel är du välkommen att ringa mig på 0720473819.

 • Du ringer mig.
 • Jag kommer till dig i hemmet eller på sjukhuset när förlossningen har satt igång.
 • Stöd och närvaro under hela förlossningen.
 • Dokumentation av tider och händelser under förlossningens gång.
 • 1 uppföljande träff: Samtal om förlossningsupplevelsen.
 • Telefon- och e-mail kontakt.
 • Milersättning, p-avgifter och tullavgifter.

Dessutom:

 • 20% rabatt om du är du ensamförälder, arbetslös eller sjukskriven.
 • Du får 20% rabatt på min postpartum doula tjänst.
 • Du får 1000 kr rabatt på inkapsling av moderkaka.
 • Möjlighet att räntefritt dela upp din betalning.
 • Alla priser är inklusive moms.
 • Avvikelser kan förekomma.Doula: Postpartum, eftervård.

Efter förlossningen infinner sig en annan tid, med en helt ny familjemedlem. De flesta nyblivna föräldrar beskriver att den första tiden efter hemkomsten är utmanande och omtumlande. Jag erbjuder dig personligt stöd i ditt eget hem. Även för de mest erfarna föräldrar innebär bringandet av en ny baby skiftande rutiner. Som postpartum doula vill jag underlätta denna övergång genom att stötta och hjälpa dig med allt du känner att du önskar hjälp med under denna mycket speciella tid. Med min närvaro, uppmuntran och praktiska stöd vill jag underlätta för att du ska kunna njuta extra mycket av den första tiden. En helig tid för dig att vara med och lära känna din bebis, läka efter förlossningen och även fokusera på ett djupt omhändertagande av dig själv. Min postpartum tjänst utformas för varje klients individuella behov så att du har möjlighet att på ditt sätt, i lugn och ro upptäcka de rutiner och tekniker som fungerar för just dig och din bebis. Självklart kan du anlita mig som postpartum doula oavsett om du haft mig som förlossnings doula eller inte.

Alla familjer är olika och alla har unika behov. Som postpartum doula kan jag bl.a hjälpa med :

 • Stöd med din fysiska återhämtning efter födseln.
 • All slags avlastning för dig i vad du kan tänkas behöva.
 • Emotionellt stöd; om du önskar prata om din förlossningsupplevelse så
  lyssnar jag gärna och hjälper dig eventuellt att bearbeta det som kommer upp.
 • Ta hand om/ leka med syskon och underlätta övergången med att få hem ett syskon.
 • Lättare städning, tvätt och disk.
 • Ärenden, handla mat.
 • Lättare matlagning.

Att anlita mig som postpartum doula kan vara extra intressant för dig som:

 • Har en partner som arbetar mycket.
 • Inte har mor- farföräldrar/ släktingar som hjälper dig.
 • Om du gjort kejsarsnitt eller fått komplikationer efter förlossningen.
 • Har syskon som ska bli introducerade för den nya bebisen.
 • Önskar passning av syskon under förlossningen.
 • Har en ökad risk för depression/nedstämdhet.
 • Önskar avlastning med hem/barn/annat.
 • Vill ha ett skönt omhändertagande.

Min önskan är att alla ska få möjlighet till extra stöd under sin förlossning. Att föda barn är alldeles för vackert, smärtsamt och kraftfullt för att bara låta det bli som det blir. Därför erbjuder jag rabatterat pris för dig som är ensamförälder, arbetslös eller sjukskriven. Alla mina klienter har även möjlighet att få dela upp sin betalning helt räntefritt.

För bokning eller vidare information angående uppdrag och hur jag arbetar;
var god använd kontaktformuläret. Jag nås även via sms på 0720473819.